Ons team

Willy Van der Gucht

Terug

Introductie

Na studies Rechten, Criminologie en Aggregaat aan de Universiteit Gent startte Willy Van der Gucht zijn eigen advocatenkantoor  in het arrondissement Dendermonde.

Nadien werd dit overgebracht naar Gent waar hij ingeschreven is op het Tableau van de Orde van Advocaten sedert 1 oktober 1982.

Het kantoor is uitgebouwd rond een ruim privé cliënteel met aandacht voor het familierecht, strafrecht, ondernemingsrecht en het aansprakelijkheidsrecht.

Via dit laatste interessegebied kwam er contact met diverse verzekeringsmaatschappijen, waarvan hij ondertussen reeds jarenlang de vaste raadsman is.

De bestendige groei van het advocatenkantoor gaf ook de mogelijkheid om zich samen met een aantal medewerkers toe te leggen op de diverse aspecten van het publiek recht.

In het kader van een permanente groei breidde deze dienstverlening zich uit van overheidsvakbonden naar tientallen lokale en federale overheden.

Dit alles resulteerde in een vast samenwerkingsverband met FOD Volksgezondheid, FOD Defensie, VVSG, Infrabel, Dibiss en tal van Lokale Besturen waaronder Gent, Sint-Niklaas, Mechelen, Vilvoorde, Veurne, Wetteren, Merelbeke, Lede, Haaltert, etc. …naast meerdere politiezones.

Publicaties, seminaries, diversen


  • medeauteur met Landtsheere M. van het handboek “De tuchtregeling van het statutair personeel van de Lokale Besturen”( Vanden Broele 2009).
  • lesgever voor diverse Lokale Besturen en werkt mee aan studiedagen georganiseerd door uitgeverij Vanden Broele.
  • voorzitter en oprichter VZW OMEGA, een dagcentrum voor volwassen mentaal gehandicapten, gevestigd te Wetteren. (www.omegawetteren.be)
  • voormalig voorzitter Raad van Bestuur van de VZW INNOVA met zetel te 9030 Mariakerke, Beekstraat 1A
    VZW INNOVA is een netwerkorganisatie en samenwerkingsverband tussen verschillende sociale organisaties met als doel ondersteunen en bijstand van de verschillende partners (VZW De Sperwer, VZW Kompas, VZW Omega)
    VZW INNOVA is een netwerkorganisatie en samenwerkingsverband tussen verschillende sociale organisaties met als doel ondersteunen en bijstand van de verschillende partners (VZW De Sperwer, VZW Kompas, VZW Omega)
  • voorzitter Raad van Bestuur van VZW DE VRIENDEN – MSKG (Museum voor Schone Kunsten Gent)

Neem contact op

Telefoon
09/ 222.89.19
E-mail
info@vanderguchtadvocaten.be
info@pureadvocaten.be
Voskenslaan 34-36
9000 Gent (BE)

Tel: 32 9 222 89 19
info@pureadvocaten.be 

BTW BE0466.523.379
Ma - Vrij
9:00 - 19:00

Privéparking achter het gebouw