Nieuws

Warm aanbevolen evenement in het MSK op 6 oktober 2016

Terug
Exclusieve voorstelling tekenkabinet op 6 oktober 2016 In aanwezigheid van Minister van Justitie Koen Geens

Museum voor Schone Kunsten Gent
6 oktober 2016 – 19.00 uur

Exclusief voorbehouden voor de magistratuur, advocatuur, notarissen, gerechtsdeurwaarders, rechtsacademici en bedrijfsjuristen.

Op 6 oktober 2016 wordt het nieuwe tekenkabinet in primeur én geheel exclusief voorgesteld in het Museum voor Schone Kunsten (MSK) Gent. Prenten en werken op papier die voorheen volledig onttrokken waren aan het publiek, krijgen voortaan hun vaste plaats in het museum.
Fundraising diner door De Vrienden van het MSKOp initiatief van de Vrienden van het MSK en in samenwerking met ING Privalis Services, nodigen we u met genoegen uit voor een ‘fundraising dinner’ ter gelegenheid van de opening van het door De Vrienden gefinancierde tekenkabinet.Tegelijk krijgt u in primeur een voorsmaakje van ‘Verhaeren verbeeld’ : de tentoonstelling rond Belgiës befaamde dichter en auteur Emile Verhaeren en de kunstenaars van zijn tijd, die op 14 oktober opent in het MSK.
 
Emile Verhaeren en Edmond Picard

Emile Verhaeren liep van 1881 tot 1884 stage aan de Brusselse balie bij de gerenommeerde strafpleiter Edmond Picard. Hij was het die Verhaeren in contact bracht met schrijvers en kunstenaars van de avant-garde, waarvan hij in die jaren de spilfiguur was. Het resultaat was dat Verhaeren de toga aan de wilgen hing en koos voor een carrière als schrijver. Internationaal, boeiend en briljant. Emile Verhaeren overleed precies honderd jaar terug.

Programma

Naast rondleidingen door het tekenkabinet, de tentoonstelling en toespraken door bekende juristen is er een receptie en een ‘walking diner’ voorzien. Deze avond is dan ook een uitgelezen kans om – met de nodige positieve aandacht voor de kunst – uw contacten binnen de juridische beroepsgroep te versterken.

Wilt u erbij zijn?

Ga naar http://tekenkabinet.pagedemo.co/  en schrijf u tijdig in! Daarna ontvangt u meteen de concrete details en de betaalgegevens. De deelnameprijs bedraagt 85 euro per persoon. Partners zijn zonder meer welkom.

Wacht niet te lang om in te schrijven.

In de inschrijving (€ 85) is inbegrepen: deskundige rondleidingen van de tentoonstelling in het MSK, een voortreffelijke catering, toespraken en een jaar lang lidmaatschap tot het MSK met de hiermee gepaard gaande voordelen.

Eén jaar lang gratis MSK-lidmaatschap

Uw inschrijving biedt u bovendien een jaar lang gratis lidmaatschap en toegang tot het MSK, u aangeboden door ING Privalis Services. Zo maakt u door uw deelname niet alleen deel uit van het vaste publiek van het MSK maar draagt u ook bij tot een gestage bloei van het Museum van Schone Kunsten te Gent.We hopen u -en eventueel ook uw partner- te mogen verwelkomen en kijken uit naar uw aanwezigheid. Uw partner hoeft uiteraard niet te voldoen aan één van de uitgenodigde beroepscategoriëen.

Hebt u nog vragen of wenst u meer informatie?Dan kunt u terecht bij Sven.Bontinck@stad.gent

MET DE STEUN VAN

De Vrienden van het MSK
Mr. Kristiaan Markey
Mr. Luc Truyens
Mr.Chris Persyn
Mr. Jan Leysen
Mr. Pierre Debra
Prof. Dr. Georges Martyn

Mr. Willy Van der Gucht
Prof. Dr. Willy Van Eeckhoutte
Prof. Dr. Michel Tison
Mevr. Veerle Declercq
Notaris Jean De Groo
 

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door:
Museum voor Schone Kunsten
Fernand Scribedreef 1
Citadelpark
9000 Gent
Voskenslaan 34-36
9000 Gent (BE)

Tel: 32 9 222 89 19
info@pureadvocaten.be 

BTW BE0466.523.379
Ma - Vrij
9:00 - 19:00

Privéparking achter het gebouw