Nieuws

COVID 19 : Om een testament te maken mag u in uw kot blijven !

Terug

Door Hilde Dhont 24-04-2020

HELP ! Ik wil een testament opmaken maar kan momenteel nergens terecht…

BLIJF IN UW KOT EN SCHRIJF UW TESTAMENT !

Veel mensen denken in deze Corona-periode aan de opmaak van een testament. Minder bekend is dat u hiervoor niet bij een notaris of een andere instantie terecht moet.

U kan perfect een “eigenhandig” testament opmaken. De naam zegt het zelf : u schrijft zelf – met de hand, dus pen op papier (niet typen) – uw testament. 

Is dat dan geldig ? JA !!!! 

Enige voorwaarde is dat het volledig met de hand is geschreven. Het testament mag dus niet getypt zijn. Verder moet er een datum, uw naam en handtekening op. U moet dat wel alleen doen; u kunt niet samen met iemand anders één testament opmaken. Het is elk voor zich… 

Klinkt simpel niet ? Toch is het wel belangrijk dat het testament de juiste weergave is van wat u wil. Denk er dus goed over na en zorg dat u het juist formuleert. Bij twijfel : contacteer ons gerust : wij maken dan een tekst voor u op die u kunt overschrijven. 

Waar bewaar ik dat testament ? Belangrijk is dus wel dat het testament wordt teruggevonden bij overlijden. Het testament kan alsnog in bewaring worden gegeven bij een notaris. Dat geeft u een garantie dat het te allen tijde kan worden teruggevonden. 

Wat als ik mij bedenk ? Ook dit is geen probleem. U kan uw testament steeds herroepen, dit wil zeggen dat u het volledig kan veranderen, intrekken… 

Wij helpen u graag verder. Wij zijn “open”. Zie contactgegevens.

Voskenslaan 34-36
9000 Gent (BE)

Tel: 32 9 222 89 19
info@pureadvocaten.be 

BTW BE0466.523.379
Ma - Vrij
9:00 - 19:00

Privéparking achter het gebouw